Ce trebuie să știm înainte de a solicita un împrumut?

Orice împrumut pe termen scurt, fie că este de la un cunoscut sau de la o companie de microfinanțare, vine la pachet cu niște termeni și obligațiuni. Este necesar să ne informăm despre toate aspectele înainte de a apela la un împrumut, astfel încât procesul de rambursare a acestuia să fie planificat și asumat.

 Iată lucrurile pe care trebuie să le decizi și despre care trebuie să te informezi înainte de a semna un contract de ajutor microfinanciar. 

Care este suma de care ai nevoie? 

Gândește-te la lucrurile care au nevoie de implicare urgentă și ia suma strict necesară pentru acestea. Astfel, te vei asigura că nu împrumuți mai mulți bani pe care, eventual, va trebuie să îi întorci cu o rată de interes. Odată ce rambursezi creditul la timp, fără întârzieri, încrederea companiilor de microcreditare în tine va crește, și va fi tot mai ușor să iei un împrumut pentru orice situații ar putea apărea. 

Care este perioada de rambursare? 

Este important să calculezi pentru tine cea mai optimă perioadă în care vei rambursa împrumutul. Poți lua un împrumut pentru o perioadă maximă oferită de companiile de microcreditare sau, dacă știi că urmează să primești resurse suplimentare de venit, să alegi o perioadă mai scurtă, așa încât să nu fii foarte afectat de rata de interes. Decide acest lucru înainte să semnezi contractul.

Care sunt modalitățile de plată? 

Companiile de creditare oferă mai multe metode de a rambursa un împrumut, iar de cele mai multe ori, acestea includ companii terțe. Înainte să semnezi un contract, asigură-te că ești la curent cu toate metodele de rambursare disponibile și că este cel puțin o modalitate avantajoasă pentru tine ca timp, eficiență și, bineînțeles, comision. 

Care sunt consecințele dacă nu întorc împrumutul până la data scadentă?

Este foarte important de făcut cunoștință cu clauzele contractuale și să fii la curent cu toate scenariile posibile înainte de a semna un contract. Companiile de creditare, precum Yotta, încurajează împrumutații să se adreseze reprezentanților în caz de dificultăți la rambursare, așa încât, împreună cu împrumutatul să găsească soluții optime pentru ambele părți. 

Cu suficientă informare și planificat corect, îți vei gestiona finanțele așa, încât un credit să nu fie un lucru care să te îngrijoreze.

CallSună acum și în doar 15 minute primești banii!