Your session is old, please start filling out the form again

Microfinanțarea: da sau nu?

Microfinanțarea a devenit, în ultima perioadă, un instrument foarte practicabil în rândurile oamenilor care au nevoie urgentă de bani.

Dacă anterior băncile erau considerate, practic, unica sursă de împrumut, la momentul actual companiile de microfinanțare se bucură de o rată de solicitări creditare mult mai ridicată. Creditul, prin definiție, mereu presupune un anumit risc și însuși cuvântul “procente” este cel care oferă o senzație de spaimă și nesiguranță. Totuși, statistic vorbind, companiile de microfinanțare se întâlnesc la fiecare pas, deci există o cerere sporită. 

Merită totuși de evitat microfinanțarea, sau e timpul să ne adaptăm la idea că ea este o soluție pentru noi?! Care sunt beneficiile și dezavantajele ei?! Care tip de creditare este mai optimal: unul bancar sau prin intermediul companiilor de credite rapide?!

Toți ne-am pomenit la un moment dat în situația în care avem nevoie de bani urgent, fie pentru că nu ne-am încadrat în cheltuieli, fie pentru că am hotărât să achiziționăm un lucru necesar pentru casă. Indiferent de care ar fi motivul, microfinanțarea reprezintă o soluție optimă. Atunci când suntem siguri că avem o sursă de venit stabil, care ar putea închide ratele lunare, microfinanțarea poate fi considerată o ieșire din situație. Deci prima concluzie este că putem apela la creditare rapidă fiind conștienți de faptul că este doar în avantajul nostru să respectăm cu strictețe condițiile contractuale. Astfel, creditul în nici într-un caz nu va fi o povară. 

 

Economie de timp! Un alt beneficiu în favoarea companiilor de microfinanțare constă în rapiditatea cu care se procesează cererile de împrumut. Majoritatea companiilor prelucrează cererile online, clientul doar se apropie în oficiu pentru a ridica banii. În cazul în care clienții preferă să se apropie direct în oficii, completarea și analiza cererilor este foarte rapidă și de regulă, clientul iese din oficiu deja cu banii necesari la mână. Acum, aduceți-vă aminte, în comparație, care este procesul de solicitare din incinta băncilor!!! E de prisos de menționat că procesul durează o veșnicie, iar ca “bonus”, clientul are mari șanse să-i fie cererea respinsă pentru că nu întrunește toate condițiile necesare. 

 

Când vine vorba de documente: care opțiune este mai binevenită?!:-Credit în baza unui set interminabil de documente sau credit în baza DOAR a buletinului de identitate?! Probabil alegerea este evidentă. Orice persoană în deplină abilitate de rambursare va pleda pentru o variantă simplă de solicitare a creditului și cu un pachet minim de documente. 

 

Cât ține de termenul “procente” sau “dobândă”, trebuie să recunoaștem că acestea persistă și în cadrul băncilor și în cadrul companiilor de microfinanțare. Nimeni nu este scutit de ele atunci când este vorba de creditare. DAR, atât timp cât solicitantul este responsabil de planul său de achitare și se încadrează în termenii de rambursare, procentele nu sunt într-atât de “usturătoare” precum se pare. 

 

În concluzie, se pare că este clar de ce se preferă creditele rapide în defavoarea celor bancare. Este vorba despre comoditate, rapiditate și flexibilitate. Microfinanțarea reprezintă posibilitatea optimă pentru a ne putea bucura de realizarea micilor noastre dorințe, sau De Ce Nu?- a scopurilor mai grandioase.CallApelează-ne acum și doar în 15 minute ai banii!