Microfinanțarea: da sau nu?

În ultima perioadă, microfinanțarea a devenit, un instrument tot mai utilizat în rândul oamenilor care au nevoie urgent de bani.

Dacă anterior băncile erau considerate, practic, unică sursă de împrumut, la momentul actual, companiile de microfinanțare se bucură de o rată de solicitări creditare mult mai ridicată. Creditul, prin definiție, mereu presupune un anumit risc și, însuși cuvântul “procente” este cel care oferă o senzație de spaimă și nesiguranță. Totuși, analizând piața, observăm că întâlnim tot mai des companii de microfinanțare, lucru ce presupune o solicitare sporită a acestora.

Merită, totuși, de evitat microfinanțarea sau e timpul să ne adaptăm la idea că ea este o soluție pentru noi?! Care sunt beneficiile și dezavantajele ei?! Care tip de creditare este optim: unul bancar sau prin intermediul companiilor de credite rapide?

Majoritatea oamenilor s-au pomenit la un moment dat în situația în care au nevoie urgent de bani, fie pentru că nu s-au încadrat în cheltuieli, fie pentru că au hotărât să achiziționeze un lucru necesar pentru casă. Indiferent de motiv, microfinanțarea este soluția optimă. Atunci când suntem siguri că avem o sursă de venit stabil, care ar putea închide ratele lunare, microfinanțarea poate fi considerată o ieșire din situație. Deci prima concluzie este că, putem apela la creditare rapidă fiind conștienți de faptul că este doar în avantajul nostru să respectăm cu atenție condițiile contractuale. Doar atunci, creditul în nici într-un caz nu va fi o povară. 

Economisirea timpului! Un alt lucru care este în favoarea companiilor de microfinanțare constă în rapiditatea cu care se procesează cererile de împrumut. Majoritatea companiilor prelucrează cererile online, iar clientul doar se apropie în oficiu pentru a ridica banii. În cazul în care clienții preferă să se apropie direct, completarea și analiza cererilor este foarte rapidă și, de regulă, clientul părăsește oficiul deja cu banii necesari în buzunar. Acum aduceți-vă aminte, prin comparație, care este procesul de solicitare în incinta unei bănci! E de prisos să menționăm că procedeul durează o veșnicie, iar pe lângă asta, este mare probabilitatea ca cererea să-i fie respinsă clientului, pentru că nu întrunește toate condițiile necesare. 

Dacă e să vorbim despre setul de documente, ce opțiune ai alege? Credit în baza unui set interminabil de documente sau credit în baza unui singur act - buletinul de identitate? Probabil alegerea este evidentă. O persoană în deplină abilitate de rambursare va pleda pentru o variantă simplă de solicitare a creditului și cu un pachet minim de documente. 

În ceea ce privește termenul “procente” sau “dobândă”, este lucru bine cunoscut că, acestea sunt prezente atât în cadrul băncilor, cât și în cadrul companiilor de microfinanțare. Nimeni nu este scutit de ele atunci când este vorba de creditare. Totuși, atât timp cât solicitantul este responsabil de planul său de achitare și se încadrează în termenii de rambursare, procentele nu sunt într-atât de “usturătoare” precum par. 

Este evident că, creditele rapide au mai multe avantaje față de cele bancare. Este vorba despre comoditate, rapiditate și flexibilitate. Microfinanțarea reprezintă soluția optimă pentru a ne putea îndeplini micile noastre dorințe sau, de ce nu, scopurile grandioase.

CallSună acum și în doar 15 minute primești banii!